BOANTĂ IOSIF PETRU EMILIAN (TITI)

    Născut în 12 martie 1948 la Săuşa Mureş, absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii Babes Bolyai Cluj Napoca. Își începe activitatea ca profesor de sport la Școala Generală Ungheni Mureş în perioada 1971-1985. În aceiaşi perioadă 1971- 1982 activează ca dansator la Ansamblul Brăduleţul al Casei de Cultură a sindicatelor din Tg.Mureş şi în cadrul Ansamblului Şireagul al Azomureş Tg-Mureş unde în perioada 1981-1983 este şi coregraf. Încă din facultate este membru fondator al Ansamblului "Mugurelul" al universităţii clujene alături de care susţine mai multe spectacole în ţară şi peste hotare. În perioada 1971-1985 înfiinţează un ansamblu de copii pe lângă Școala Generală din Ungeni cu care câștigă mai multe premii naţionale. Din anul 1985 până în anul 1990 este instructor principal la Casa de Cultură a Tineretului Tg-Mureş. Aici infiinţează Ansamblul Junii Mureşeni cu care obţine mai multe premii pe plan naţional şi efectuează mai multe turnee în Europa şi Asia, în anul 1991 acest ansamblu se desfiinţează urmând ca majoritatea membrilor lui să devină dansatori profesionişti în cadrul Ansamblului Artistic Profesionist "Mureşul" unde devine director din anul 1990.
    Timp de 20 de ani respectiv pană în anul 2010 conduce această instituţie de spectacole atingând cele mai inalte cotaţii in cadrul ansamblurilor profesioniste atât pentru secţia romană cat şi pentru secţia maghiară. Cu acest minunat colectiv artistic realizează sute de spectacole în ţară şi peste hotare reuşind să aducă în faţa spectatorilor valorile deosebite ale tradiţiilor noastre populare în cadrul spectacolelor premieră pe care le organizează

MARIN BARBU

    Născut pe 5 aprilie 1958 în Costineşti –Teleorman, România. În iunie 1973 termină şcoala primară în satul natal, în 1977 a terminat gimnaziul în Bucureşti, iar în anul 1979 a absolvit Şcoala Populară de Artă - secţia coregrafie, în 1981 termină şcoala tehnică mecanică.
    Între iunie 1965- iunie 1973 a fost dansator în trupa de dans din oraşul natal, în perioada iunie 1973- decembrie 1979 a fost instructorul de dans şi coregraful Ansamblului Faur din Bucureşti, între octombrie 1973 şi iunie 1994 a fost dansator şi asistent coregraf la Ansamblul Cununa Crapaţilor din Bucureşti. Din iunie 1994 este coregraf specialist la Centrul Naţional de Promovare şi Conservare a Culturii Tradiţionale din Bucureşti. In perioada martie 1977 - decembrie 1980 a fost dansator cu jumătate de normă în Ansamblul Profesionist Rapsodia Română. Împreună cu Teodor Vasilescu organizeză şi învaţă dansatori şi instructori de dans din alte ţări, diferite dansuri folclorice româneşti în anumite stagii de pregătire. În afara României a condus turnee de învăţare a dansului popular în ţări ca Franţa , Belgia, Ungaria şi Olanda.
    In prezent Marin Barbu este preşedinte executiv a Asociaţiei Române de Coregrafie Folclorică care are scopul de a promova grupuri de dans românesc atât profesioniste cât şi amatoare. Este şi preşedintele secţiei române la CIOF. Din februarie 2005 până în prezent este consultant folcloric la emisiunea "Dansez pentru tine" de la PRO TV.

TEODOR VASILESCU

    Theodor Vasilescu - învaţă dansuri folclorice româneşti la cursuri - ateliere de lucru - lecţii de masterat organizate de grupuri internationale de dansuri populare, de dans şi de asemenea la Academiile de grupuri şcolare în ţări precum Olanda, Germania, Belgia, Norvegia, Suedia, Finlanda, Elveţia, Japonia, Canada, Statele Unite ale Americii, HongKong, Taiwan.
    Theodor Vasilescu a făcut coregrafii la ansambluri de dans profesioniste, cum ar fi: "INTERNATIONAL DANSTHEATER" de la Amsterdam - Olanda, L 'Ansamblul Naţional de Folclor "LES SORTILEGES" din Montreal - Canada, "Aman" din Statele Unite ale Americii, "BUDLET" Dans Ansamblul Folcloric de la Hong Kong, pentru mai multe ansambluri de dans de amatori din Statele Unite ale Americii Norvegia, Olanda, Germania, precum şi spectacole international în aer liber, cum ar fi "Festivalul de Folclor din Lumea CIOFF - FOLKLORIADA", "Festivalul Internaţional de Folclor" în Vierhouten, Ţările de Jos şi festivitaţile de pe Nil, în Sudan.
    În România, numeroase spectacole folclorice şi coregrafii la ansambluri de dans profesioniste şi amatoare, au în prezent, în repertoriul lor, creaţiile lui Theodor. Dupa ce a condus mai mulţi ani Ansamblul National Roman "Rapsodia Romana", fiind şeful Secţiei de coregrafie la Centrul Naţional pentru Conservarea şi Promovarea Folclorului, la "Cununa Carpatilor", a fost profesor de dansuri populare româneşti la Teatrul de caractere şi Academia de Film din Bucureşti, în prezent, Theodor este coregraf independent, lector, profesor de dans şi preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Coregrafilor de Folclor din România.
    Theodor Vasilescu este autorul unui sistem de notaţie de dans utilizat în prezent de coregrafi profesionişti şi amatori, în întreaga România (54 volume de folclor dansuri colecţii au fost publicate in acest sistem) şi de asemenea, folosit si în alte ţări. El este autorul lucrarii "Folclor coregrafic romanesc" (dansuri folclorice româneşti), bazat pe mai mulţi ani de cercetare în întreaga România, o colecţie de 130 de dansuri din toate regiunile ţării, autorul a numeroase lucrari tehnice privind metodele şi practica de dans folcloric didactice şi editor al unei serii de 40 de volume de culegeri de dansuri populare româneşti din majoritatea judeţelor din România. Theodor Vasilescu este autorul unui sistem de studii româneşti Character dance utilizate în diferite ansambluri de dans din România şi din străinătate.
    Theodor Vasilescu a absolvit cu dipl. inginer chimist dar a decis în 1964 să urmeze folclorul şi dansul ca profesie cu normă întreagă.